Monday, January 17, 2011

Advantage and Disadvantage [FB user]

Sebut saja FB.. mesti kawan-kawan dah tau ia ringkasan utk Social Network yg popular dikalangan masyarakat kini “Facebook”  semua orang ada akaun FB kan..kan.. :) aktif or tak aktif tu laen kira la..
and kawan-kawan mesti tau rumors Facebook akan ditutup pada 15March akan datang..
hurm.. mengapa mesti tarikh tu yek? Is there any special event on that day? Hohoho Ramai yang kata itu hanyalah HOAX semata-mata ~_~
anyway mashi terjumpa blog Zool die berkongsi antara kebaikan dan keburukan laman sosial.
On ur opinion, FB ni more advantage or disadvantage?

For me
Advantage:
  • Dapat kenalan baru yang minat Japanese entertainment "Toma" + Korean entertainment :) dari seluruh dunia
  • Merupakan cara yang paling mudah and murah :D 
  • Dapat bertukar/belajar culture dari seluruh Negara :)
  • Antara medium paling mudah untuk terus update dengan kawan2 [gossip+argue+fighting] =.='

Disadvantage:
  • Menghabiskan masa sepenuhnya dengan menghadap PC or Laptop or IPod or I phone XD [Tak makan+Tak mandi+Tak tengok TV and etc]

No comments: