Thursday, November 11, 2010

Mashi- Random Report and Happy Pepero or Pocky Day !!

Salam..muahaha.. cm artis la plak de report2 nih fufufu..last week.. adik angkat mashi..
Yasmeen Nuriesya, datang... seminggu dok ngan dia.. she's already 5 y.o okay.. student at Saint Ronan's Kindergarten.. muehehe... pomot lebih lak.. anyway..
my okasan jaga die dari baby so..mashi sgt rapat dengan die..
nak kenal dengan dia x? nak x? hehe..
here
.
.
.
.
.
we
.
.
.
.
.
go
.
.
.
.
.
kawaii aite~ (c)her mama XD
see dia lukis mashi cmne? lol
cantik kan? sila angguk.. kalo x, mashi korek biji mata tuh XD haha.. tbe2 lak ganas nih..
anyway..HAPPY PEPERO DAY to my friends.. hyunnie oppa.. hehe.. em..x lupa pada Ikuta-kun hehe..
For Your Information:
Pepero Day disambut dengan meriah di Korea Selatan since 1994, bila one girl yang berasal dari Busan bertukar Pepero stick dengan kawan2 dia dengan mengharap kawan2 dia membesar cam Pepero stick tuh..
Dulu ia turut disambut di Japan, tapi.. mungkin sebab pengaruh tak cukup kuat disana.. so sekarang dah tak da lagi POCKY DAY XD huk3... oh.. mashi dapat tahu.. Japan akan sambut POCKY DAY next year, which is 11.11.11 huhuhu.. and akan menjadi PUBLIC HOLIDAY dowang.. ececeh..semangat jer... Malaysia bila nak wat??
thanks Jina for this Pepero ^__^

erm... this one nak letak gak coz comey.. XD





(c) mataku ceritaku
baru-baru nih..mashi singgah satu blog nih..one her entry menarik minat mashi... hehe... it's bout Lefthanded..
yup, mashi ni lefthanded bagi sesapa yg xtau lagi.. antara yang terkandung dalam entry die adalah kelebihan dan kekurangan bg lefthanded, urm.. kebanyakkan member mashi dok kata.. cam payah jer nak tulis guna tangan KIRI.. chet.. ang guna tangan KANAN memang la nampak susah..tapi kalo da orang tuh originally lefthanded.. xsusah pon aih..haha.. but mashi ni bukan 100% lefthanded.. mashi cuma menulis je guna tangan KIRI, yang laen suma tibai tangan KANAN cam hangpa.. heheh..

KEKURANGAN
Tulis dalam BUKU TEBAL (diari, buku laporan,dan lain-lain)
Individu kidal sukar semasa menulis di bahagian kiri muka surat buku.Tulisan yang bermula dari kiri ke kanan juga merupakan salah satu faktor individu kidal menulis dengan gaya/cara yang unik.
KELEBIHAN
TULISAN ARAB
Menulis dalam tulisan Jawi/Arab lebih senang berbanding tulisan biasa. mashi sangat setuju, cz masa mashi kat sekolah agama dulu, kawan yang laen dok terkial2 nak menulis,sedangkan mashi leyh je menulis dengan lancar dan kemas..owh2 puji diri sendiri dah nie XD
  nak tahu selanjutnya? sila jengah kat blog mumumeow

4 comments:

Shee said...

Eh samalah kita ye~ Shee juga left-handed :) Yang ambe selalu simpan pasal orang left-handed ni.. diaorang is very the creative and very the setia orangnyeee... alkisah~ hehehe

mashi toma said...

shee~ eh really? huhu.. thats why setia je kat toma ni hah.. hehehe.. shee lak setia jer kt Yamapi.. kan3.. hehe..

ai_jiejin said...

woot woot..
nice pic pepero day! huhu XD
and maybeline jgk..hoho
cner leh sgkot tu?tp same la..
haha i pon pki maybeline tu.. 8D

ehh lpe..yasmeen pn ade ek..mkin tmbam je.. ^^

mashi toma said...

gomapsamida- hehe
cmner ek..actually my lips.. sgt2 la kering since makan ubat dr specialist tuh..
then..kuchibine yg lme pon da habis..

tu pic lma sbnrnye haha...